PlattenBank u Zagrebu

12.12.2018.
U zagrebačkom klubu Depo, sedmosatni program sastavljen od klasika, raritetnih singlova, remikseva i ekskluzivnih izdanja predstavit će osnivač etikete Yaniv Tal i njegov hrvatski kolega Damir Ludvig.

Etiketa se predstavlja zagrebačkoj publici u suradnji s Njemačkom turističkom zajednicom

Plattenbank Label Night w/ Yaniv Tal & Damir Ludvig at DEPOklub, ime je događaja kojim će se u subotu 29. prosinca uz potporu Njemačke turističke zajednice po prvi puta zagrebačkoj publici predstaviti specifični zvuk čuvene svjetske glazbene etikete.

Plattenbank je njemačka izdavačka kuća koja objavljuje singlove i kompilacije najznačajnijih umjetnika progressive house produkcije, imena kao što su Hernan Cattaneo, Guy J, Marc Romboy, Lützenkirchen, D-Nox & Beckers, a A&R menadžer etikete, Guy Mantzur ove je godine osvojio nagradu Nightlife Music Awards kao najbolji DJ/producent.

Tal je pokretač i suvlasnik firme Plattenbank, koju je samostalno osnovao 2007. Glazbom se je počeo baviti još kao adolescent u rodnom Tel Avivu, a preseljenjem u München, grad u kojem je osnovao tvrtku i obitelj, njegova je karijera doživjela međunarodni procvat. Yanivove eklektične glazbene selekcije oduševljavaju posjetitelje festivala, privatnih evenata i klubova diljem svijeta, a rezultati njegovog bogatog iskustva mogu se čuti u stotinama nastupa godišnje.

Ludvig objavljuje svoja djela na etiketi Plattenbank još od 2009. U svojoj DJ karijeri nastupao je u svim važnim metropolama kao što su New York, Los Angeles, Tokyo, Berlin, London itd. Damir je komponirao glazbene podloge za TV emisije i dokumentarce, od kojih je svakako najznačajniji film Astralis-Institucija, za kojeg je kao producent filma i primio 3 nagrade u Los Angelesu i New Yorku. Ludvigovo ovogodišnje djelo Alexandrian Prognosis, Plattenbank je popularizirao na međunarodnom nivou, a prije svega u eteru američkog radija Proton.

Tal i Ludvig su sličan set ljetos po prvi puta izveli u sklopu manifestacije Adriatic Perception Festival 2018, događaja koji je nominiran za ovogodišnju nagradu Ambasador u čak dvije kategorije, a predavanje o etiketi održali su zimus na 

DJ Akademiji

QRCode