Astralis ponovno u Bestu!

15.10.2016.
Legende se vračaju u klub gdje su godinama krojili glazbenu elektronsku scenu u Hrvatskoj a njihov doprinos mjeri se najvećim epitetima.

31.10. Astralis se vraća u Best, a tom prilikom će nastupiti i legendarna Dogma 3000, vijesti su koje ovih dana pokreću lavinu rasprava ljubitelja elektroničke glazbe na društvenim mrežama.

astralis-31_10_16-fb-cover-v3

Goran „Stelar“ Štetić, Goran „GoCut“ Vlajić i Damir Ludvig,

tri su osnivača Astralisa, najdugovječnijeg zagrebačkog programa elektroničke glazbe koji je počeo 1998. Izvorna ideja ove klupske večeri bila je promocija albuma „LandofUtopia“, kojim su Ludvig i Štetić pod imenom Dogma, započeli svoju svjetsku karijeru.

Od 2004.Štetić i Ludvig razvijaju novi projekt Ludvig &Stelar, sa brojnim izdanjima na etiketi Café del Mar, a kao Dogma tek povremeno nastupaju, posljednji put na desetoj godišnjici Astralisa.

Povratkom Astralisa u Best, 31. listopada, legendarna Dogma 3000 će prvi puta nakon 8 godina, održati samo jedan, a možda i posljednji nastup u povijesti.

– Ne radi se o nikakvoj najavi Dogmine turneje ili nizu klupskih nastupa, kao što su me pitali fanovi na društvenim mrežama. Radi se o jednom jedinom nastupu do čijeg je dogovora došlo potpuno spontano i zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu i prostoru u kojem je glazbeno “rastao” Štetić je pristao – ponosno izjavljuje Damir Ludvig.

– Jedva čekam Dogmin nastup koji će sve nas obožavatelje vratiti u vremena kad je elektronička scena bila autentična, iskrena i neiskvarena korporativnom hiperprodukcijom. Na kraju krajeva, vrijeme je pokazalo da je Dogmin prvi album i dalje vrlo tražena albuma, dok su djela takozvanih hitmejkera u istom razdoblju zaboravljena u potpunosti. –  tvrdi Goran „DJ GoCut“ Vlajić

DOGMA 3000 – Sutra Sarma

[jwplayer mediaid=”12147″]

–  –  Uvijek je bilo teško od njih dvojice doći do riječi! – smije se Goran „Stelar“ Štetić i nastavlja: – Otkako su me nagovorili na nastup (ha, ha) preslušavam te naše stare stvari i još uvijek se iznenadim detaljima i nekim našim biserima. U produkciji tada nije bilo takvih tehničkih uvjeta kao danas, ali sva ta nekakva naša naivnost i iskrenost u svemu tome je ono što je ostalo zabilježeno. Ne samo na našim izadnjima, već i u sjećanjima generacija naših partyjanera. Ova glazba zaista oživi tek kad zatrese prepuni plesni podij u klubu – a gdje ćeš bolje mjesto od našegBesta za to!“

Ludvig je stalni predavać na Dj Akademiji

ludvig

Upravo ono što se u ponedjeljak (utorak je blagdan) 31. listopada i može očekivati na povratničkom Astralisu je euforija koja je krajem devedesetih pretvorila zagrebački Best u jedan od najboljih europskih klubova i tisuće rejvera iz cijele Hrvatske i okolnih država tjerala na ples bez prestanka.

QRCode