Artex & Nexus novi projekt na hrvatskoj elektronskoj sceni

05.04.2014.

Darko Perišić rođen je 17.06.1996. u Splitu poznat kao Artex, a Ela Jerković 26.07.1996. također u Splitu poznatija kao Nexus.

Oboje pohađaju 3. razred srednje škole u Splitu. Slobodno vrijeme Darko provodi uglavnom za kompjutorom, voli šetnje u prirodni sa svojim ljubimcem i druženje s prijateljima, a Ela uz školske obveze aktivno trenira Taekwondo i preferira sportski način života, također voli druženje s prijateljima. Darko i Ela upoznali su se u 11. mjesecu 2013. godine, povezala ih je ljubav prema elektroničkoj glazbi i zajednički hobi. Od svih elektroničkih žanrova najviše preferiraju progressive house, electro house, tech house, electronic dance i big room house. Prvi susret s produciranjem elektroničke glazbe je bio u srednjoj školi, dogodio se spontano kada je Darko upoznao dečka koji se od prije bavio produciranjem.


On ga je uputio i naučio osnovama produciranja, u daljnjem kreativnom radu Darko i Ela su se samostalno angažirali.Ambicija i volja bili su im vjetar u leđa i motivacija za svladavanje nejasnoća s kojim su se susretali u početnim fazama produciranja.

Nadaju se da će u budućnosti njihova glazba i energija sabrana u njihovim skladbama biti prepoznata u krugovima ljudi s kojima dijele strast prema elektroničkoj glazbi.

Budući da do sada nisu imali javnih nastupa u budućnosti se nadaju ponudama za nastupe, a životni san im je jednog dana podijeliti ljubav prema elektroničkoj glazbi s cijelim svijetom pod svijetlima reflektora UMF – a i Tomorrowlanda.

QRCode