Nakon DJ Akademije dobio poziv za nastup na Astralisu

24.09.2015.
kako je polaznik 15. generacije pobijedio na natjecanju i osvojio žiri.

 

Želiš biti dio Dj Akademije? Prijavi se!

Donosimo priču kako se snovi mogu ostvariti, ponekad i prije nego se nadamo.

Nenad Kolarević iz Siska, umjetničkim imenom Alessandro Ambrosio, 15. generaciju Dj Akademije upisao je  u listopadu 2014.

Htio je usavršiti svoje znanje, upoznati nove ljude i možda jednog dana zasvirati na nekom velikom eventu. Samo mjesec dana nakon  završene Akademije, nastupio je na Astralisu, za koji mnogi kažu da je institucija elektronske glazbe u hrvatskoj te jedna od najdugovječnijih i najboljih party organizacija.

U svemu tome zasigurno mu je pomogao i Damir Ludvig, stalni predavač na Dj Akademiji koji već godinama prepoznaje mlade talente i zajedno sa Dj akademijom daje mogućnost najboljima da se istaknu.

Astralis je 06.02. 2015. slavio svoj 18. rođendan a klubu Depo organizirao se KUNSTPARK ASTRALIS na kojem je svoje znanje i umijeće pokazao i Alessandro.

VIDEO! Natjecanje u kojem je Alessandro osvojio prvo mjesto i nastup na Astralisu

Kakvi su njegovi dojmovi nakon završenog nastavnog programa, koji stil glazbe će svirati, kako je uopće sve krenulo od upisa na Dj Akademiju do danas i što je Akademija značila za njega, pročitajte u osvrtu samog Alessandra.

O nastupu prije Astralisa…

”Nastup  na Astralisu je uskoro i jedva čekam da se uhvatim dj pulta i započnem zagrijavanje. Astralis pod nazivom Kunstpark je klupska večer gdje će gostovati vhrunski dj-i i ono što je od svega najbolje je to što je tematika večeri upravo Psy-trance stil.

Što se tiče nastupa, držim warm up gdje ću puštati više laganije uvodne stvari do malo žešćih od nekih 122 bpm-a do 128bpm ili u prijevodu bitova u minuti. Natjecanje za nastup na Astralisu je bilo neočekivano za mene. No kako je do toga svega došlo, prvo bi trebao početi od samog upisa na Dj Akademiju pa čak i ranije toga jer puno faktora je bilo na putu do pobjede na natjecanju za Astralis.

ludvig -ambrossio

O Dj Akademiji…

Ukratko, do Dj Akademije bavio sam se uglavnom produkcijom evo sada već nekih 18 godina. Nastupa sam imao svega desetak gdje sam bio najviše pozivan u Moscowi St. Petersburg, Russia, te par nastupa i u Hrvatskoj. Ono što je najinteresantnije je što sam već razmišljao o upisu na akademiju veću 5 toj generaciji, no od privatnih obaveza nisam više jednostavno stigao.

Kako je želja bila jaka, uspio sam upisati 15 generaciju Dj Akademije i muzicka aktivnost je krenula.Upis na Dj Akademiju je bio brz i bez komplikacija te ono što je meni u tom trenutku bilo važnije da je i povoljno dosta u odnosu na konkurenciju. Dojmovi o cijeloj Dj Akademiji mi je pozitivan i mogu reći da je ovako nešto jednostavno potrebno svima koji nemaju znanja ili žele nešto više naučiti od cijelog stava dj-a do tehnika umiksavanja, autorskih prava, dozvola i svega što je potrebno da jedan dj može biti samostalan u daljnem radu.

alessandro11

Predavači su vrhunski, znaju svoj posao i svaki od njih je kako bi ja to rekao, puzzla koja jepotrebna da se složi cijela slika i da se dobije ono za što je na prvom mjestu Dj Akademija i osnovana a to je da prenese svoje znanje na nove generacije.

Predavači Matija Lovrec, Ivan Pavlinić, Tomislav Sviben, Damir Ludvig i mnogi drugi, omogučili su mi svi zajedno naučiti i stvari koje sam tu i tamo znao te samim time i potvrdio to znanje, ali ono najvažnije da su me naučili čemu to novom. I upravo nastup na Astralisu među ostalom je za mene nešto novo. Jednostavno sam zavolio psy-trance stil koji prije nisam ni slušao, dok sada već produciram i sam psy-trance te izdajem preko svog diskografskog labela Ambrosio Recordings.

Natjecanje za Astralis kako sam i rekao je bio neočekivan za mene jer su se tu prvenstveno bili prijavili polaznici ranijih generacija koji imaju mnogo nastupa već iza sebe. No ono najzanimljivije je to kako je to ispalo i ovim putem se moram zahvaliti Josipu Čurkoviću, koji je glavni i odgovorni za pokretanje Dj Akademije te i sam vlasnik, i bez kojeg ja ne bih bio ni na natjecanju niti uskoro na nastupu na Astralisu.

Naime na sam dan natjecanja, gospodin Josip me je jednostavno pitao da li želim da me stavi na listu natjecatelja da barem pokušam jer nemam što izgubiti. Malo sam na to zastao jer sam počeo odmah razmišljati tipa pa imam samo funky house uz sebe a nemam ništa od psy trance-a koja je i sama tematika natjecanja, no bez obzira na to, ja sam od onih koji nemaju što izgubiti i živim za to da pokušam te sam pristao, trema je bila veća ali sam odvalio onako kako znam odvaliti i doma pred 4 zida kada vježbam za buduće nastupe.

depoastralis-alessandro

Moram reći da je Dj Akademija za mene značila puno i još uvijek znači jer tko zna što se može dogoditi sutra. Meni ugovor traje cijelu godinu i ja se nadam da će suradnja biti pozitivna kao što je bila i do sada te savjetujem prvenstveno Dj Akademiju da nastavi sa odličnim radom a pogotovo nove polaznike novih generacija da nemaju što izgubiti a samo dobiti jer onaj tko osječa glazbu u sebi i živi njom, Dj Akademija je jedna od faktora koja vam može promijeniti cijeli pogled pa i život na bolje ili ne bolje, to sve ovisi o polazniku ili onome tko razmišlja biti polaznik koliko je ustrajan u svojim glazbenim ciljevima i što zapravo želi od svega toga.

Nažalost, uvijek će biti onih koji su nemarni prema rasporedu aktivnosti ili ne guraju ono što žele da se i ostvari, nego to jednostavno ostaje samo želja. Dok sa druge strane, podržavam sve koji se trude iz dana u dan, godine u godinu da budu što bolji i pokažu svoje sposobnosti ili doprinose svojim znanjem drugima.

Što se rodilo iz upisa i pohađanja dj Akademije je to što sam upoznao vrhunske predavače gdje je sa jednim od njih, Tomislav Sviben, počela i muzicka kolaboracija na produkciji te je singl već izdan na svjetsko tržište, upoznao sam vrhunskog producenta Damir-a Ludviga, koji je i sam organizator klupske tematike Astralis sa svojim prijeteljem i vrhunskim dj-om Goran Go Cut Vlajic, dobio razne ideje što se tiče same opreme, raznih software-a ili gadgetov-a za korištenje u samo promociji te ono najvažnije same kvalitete zvuka, medija i slično. Govorim, mnogi su tu doprinjeli cijeloj slici i mogao bih danima govoriti o svemu.

Želim da Dj Akademija pod vodstvom Josipa Čurkovića nastavi dalje raditi uspješno, aktivno i pozitivno jer je tržište otvoreno za one kojima treba pomoć, usmjerenje, praksa, teorija, ili jednostavno tko ima ljubav prema glazbi i druženju”.

Alessandro Ambrosio, polaznik 15. generacije Dj Akademije – 2015.

Prijavi se!

QRCode