Astralis – klupska institucija slavi 25 godina

08.03.2023.
Zagrebački ciklus plesne glazbe navršio je četvrt stoljeća!

 

U petak, 31.ožujka, u zagrebačkom Bestu obilježit će se 25. obljetnica klupske večeri Astralis. Ekipi u sastavu: Dogma 3000, M-Run, DJ Yvann, DJ Go Cut i Damir Ludvig, pridružit će se i japanska DJ zvijezda, Tsuyoshi Suzuki. 

Nabavi svoju ulaznicu!

Tijekom četvrt stoljeća, Astralis partiji održavali su se u klubovima širom Hrvatske, Slovenije, BIH, ali i na Azurnoj obali. Međutim, u klubu The Best, ovaj je ciklus oborio sve rekorde posjećenosti. 

Astralis godinama podržava mlade dj-eve a nekolicina njih iz Dj Akademije imala je priliku nastupati na njihovim spektakularnim party-jima.

Damir Ludvig je već 18 godina stalni predavač na Dj Akademiji  dok je Go Cut predavao prvih 7 generacija.

– Ponosan sam da smo DJ Go Cut i ja, koji smo na čelu Astralisa od prvih dana, uspjeli stvoriti glazbeni program o kakvom smo sanjali kao klinci – objašnjava Damir Ludvig i nastavlja: 

– No, ništa od toga ne bi bilo toliko postojano kao što je Astralis bez podrške publike i prijatelja kao što je Tsuyoshi Suzuki.

– Tsuyoshi nije samo odlično društvo, već je i glazbeni inovator od kojeg bi uvijek naučili nešto novo – objašnjava Goran ‘DJ Go Cut’ Vlajić i dodaje:

– Također, za evente na kojima bi nastupao Suzuki, uvijek bi se tražila karta više.

Japanac poznat po nastupima na festivalima Ozora, Boom Festival i Earthdance, još je početkom devedesetih postao jedna od vodećih svjetskih figura u razvoju Goa Trance glazbe. Njegove su izdavačke kuće Matsuri, Matsuri Japan i Matsuri Digital oblikovale globalnu Psy Trance scenu kakvu danas poznajemo i u Hrvatskoj.

 Suzuki ne skriva uzbuđenje vezano uz dolazak na Astralis.

– Dugo nisam bio na Astralisu u Hrvatskoj, a velika mi je čast nastupiti na  25. godišnjici – objavio je Tsuyoshi Suzuki na svojem Instagram profilu.

Tijekom svoje duge i plodonosne karijere Suzuki je svoj utjecaj proširio i na svijet mode, a uz svirke na revijama u Parizu i Tokiju, objavio je i kompilaciju Ecliptic za legendarni brend Issey Miyake.

Jedan od izvođača koji godišnjicu čini posebnom je i nastup tandema Dogma 3000. Nakon proboja prvim albumom u Aziji, Dogma 3000, promovirala je svoj album istoimenog naziva u poznatoj londonskoj dvorani Brixton Academy, što je Dogmi dalo vjetar u leđa za interkontinentalnu karijeru. 

Ovaj je duo surađivao je s producentima kao što su Gus Till (radio je s grupama U2, INXS, Jamiroquai…), Har Ell Prusky, i Ree. K. Osim pozitivnih kritika u Kini i Njemačkoj, osvojili su izvrsne kritike u britanskim magazinima Mixmag i Future Music, a 25. godišnjica ciklusa Astralis, predstavlja njihov prvi nastup u Zagrebu nakon 7 godina.

M-Run je vođa nove generacije Goa Trance producenata, a svojim je nostalgičnom psihodeličnom zvuku višestruko dokazao svoju dominaciju na svim plesnim podijima.  Od kad je objavio album Some Run Just For Fun, M-Run gostuje u manje-više svim elektrificiranim državama svijeta, a pogotovo u Izraelu, gdje je neizostavan na velikim festivalima kao što je Unity. No, Astralis mu uvijek budi lijepa sjećanja.

– Prvi put sam nastupio na Astralisu kad sam imao samo sedamnaest godina i to je nešto što nikad neću zaboraviti – prisjeća se M-Run i nastavlja: – Iako sam imao prilike nastupiti u nekim od najzanimljivijih svjetskih metropola, nastupati na Astralisu je i danas jednako uzbudljivo.

DJ Yvann, koji je tijekom zadnje dekade odradio neke od najupečatljivijih setova upravo u sklopu ciklusa Astralis, imat će čast otvoriti proslavu svojim setom, dok će vođe projekta Goran Vlajić, poznatiji pod pseudonimom DJ Go Cut i Damir Ludvig, počastiti publiku izborim najvećih klasika klupske institucije.

QRCode