Deejay.hr 23 godina online

06.09.2023.
Do sada je organizirano više od 70 ''Overloop'' partyja, izdano je nekoliko CD kompilacija , pokrenuta je Dj Akademija, Radio Deejay i Dj Televizija...

Već je 22 godie su iza nas! 

Portal je osvanuo u srpnju 2000., a 2 mjeseca nakon toga, 06.rujna  krenulo je i službeno sa emitiranjem sa zagrebačkog cvjetnoga trga iz prostora KIC-a uz potporu Iskon interneta. Vijest o tome objavila je jedna od najgledanijih informativnih emisija u to vrijeme, ”Vijesti dana” koja se gledala u cijeloj zemlji putem lokalnih TV postaja.

Slušaj Radio Deejay !

Radio Deejay u platformi A1 i MAXtv.

Portal je postao središte zbivanja elektronske glazbe i događaja u regiji, a bio je i temelj za kasnije pokretanje  DJ Akademije i Deejay Televizije.

U sklopu Radija Deejay, organizirano je više od 70 velikih glazbenih party događanja pod imenom ”Overloop’‘ koji su se održavali u cijeloj hrvatskoj.

Bili smo i ostali predvodnici noviteta, središte urbane glazbene kulture, praćenja klupskog programa, pomalo i ispred vremena…

Kada je krenuo radio, malo tko je u hrvatskoj imao računalo a kamoli internet ili bolje rečeno stabilnu i kvalitetnu internet vezu. Emitirali smo program koji je zbog nedostatka tehnologija i razvoja malo kome bio dostupan.

Nismo odustajali, naše ambicije su uvijek težile boljem, većem, pa je tako anstala i Dj akademija kao najveći i najprepoznatljiviji brand koji smo postavili na vrh domaće edukacije dj-eva.

Od 2005. obrazovali smo više od 600 polaznika u 25. generacija. Mnogi od njih danas rade kvalitetnu produkciju, nastupaju na velikim svjetskim festivalima i surađuju sa eminentnim imenima svjetske dj scene. Na sve to smo iznimno ponosni.

Overloop je organiziran u svim većim hrvatskim gradovima i mjestima: Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Virovitica, Našice, Požega , Crikvenica, Makarska, Dubrovnik, Zadar, Pula , Varaždin, Čakovec, Koprivnica , Sisak itd.

Overloop dj gostovanja
Partyji su organizirani diljem hrvatske  sa nekim od zvučnih Dj imena poput Marco Bailey, Umek, Kanzyani, Petar Dundov, Craig Walsh, Virgin Helena, Boru-t, Shark, Mr. Dj. Dario, Go Cut, Ludvig, Gaby , Miss Sunshine, Loky Massa, Delano, Hot J , Boru-T , Pacco , Niels Van Gogh itd.

Povijest!

1994. RADIO DEEJAY, piratski dance radio u eteru

2000. radiodeejay.hr službeno na webu

2002. radiodeejay.hr dobiva priznanje časopisa “VIDI” za jednu od najboljih stranica u kategoriji

2004. Radio deejay dobiva 2. priznanje časopisa “VIDI” za jednu od najboljih stranica u kategoriji.

2005. Pokrenuta prva Hrvatska Dj Akademija
– Radio Deejay izdaje 2. cd kompilaciju ” The Fun starts here ” kojom promovira domaće                                producente  elektronske glazbe.

2006. Radio Deejay objavio 3. cd kompilaciju za promociju domaćih producenata elektronske glazbe     ”Funtastic summer cd ”

2007. Pokrenuta Deejay Televizija

2010.

Deejay Televizija emitirala eksperimentalni program na zemaljskoj frekvenciji putem TV 4 R.

2014.

Dj akademija sudjeluje u projektu ”Becksperience” zagrebačke pivovare. Posjetili smo klub Sky u Dubrovniku, Deep u Makarskoj , Makary u Šibeniku, Notorius u Umagu, Colloseum u Opatiji, Byblos u Poreču, Cocomo u Novalji i Santos na Rabu. Nastupali su SYMART polaznik 6. generacije Dj Akademije i Njemački Dj DUGGFRED.

2017.

Odrađena jubilarna 20. generacija Dj Akademije

2018. 

Nastup osnivača projekta deejay.hr Josipa Ćurkovića na festivalu ”Ultra Europe”.

Dj Akademija sudjeluje u projektu zagrebačke pivovare i ljetnoj turneji diljem hrvatske obale gdje nu nastupale 4 polaznice u 10-ak klubova.

2019. 

Sudjelovanje na projektima ”Ljeto na Savi”, ”Advent u Zagrebu” i ”Doček nove godine u Zagrebu” uz potporu ureda za kulturu grada Zagreba.

Sudjelovanje 3 bivša polaznika Dj Akademija na festivalu ”Ultra Europe”.

2020. 

Obilježavanje 15 godina Dj Akademije i 25. generacije polaznika.

Obilježavanje 20 godina od pokretanja Radija Deejay.

Podral www.deejay.hr među prvima je organizirao i objavio nekoliko CD kompilacija koje su promovirale domaće Dj-eve i producente.

Vrijedi izdvojiti dvostruku  ”Spacetime kompilaciju” sa 26 pjesama koja je izdana 2004. g. u sklopu Dancig Beara, Otvorenog radija i Radija deejay.Kasnije, 2005. i 2006. izdane su još 2 CD kompilacije u sklopu Dj Akademije a u suradnji sa tadašnjim generalnim pokroviteljem Tuborg Green.

spacetime cd cover 03

Cover spacetime 07

2005 - 1

cdtub2006zadnja

QRCode