Spacetime CD kompilacija

15.10.2023.
Josip Ćurković pokrenuo je 2004. promociju hrvatskih producenata elektronske glazbe na Otvorenom radiju i objavio dvostruki CD. Radio emisija SPACETIME, bila je među najslušanijima u Hrvatskoj. Emitirala se punih 10 godina sa oko 500 pojavljivanja u eteru.

 

Dvostruka cd kompilacija pod nazivom SPACETIME, u nakladi Dancing Beara , u slobodnoj je prodaji od lipnja 2004. Na cd-u se nalazi 26 najboljih pjesama odabranih putem natječaja na Otvorenom radiju i Radiju Deejay. Pjesme predstavljaju domaće producente elektronske glazbe. To je prva takva kompilacija u hrvatskoj koja je rađena na osnovu natječaja.

Natječaj je otvoren u listopadau 2003. na koji su se prijavili brojni domaći autori house, techno i trance scene. Prijavljeno je gotovo 100 uradaka, od čehga je 50a- ušlo u završni odabir.

Pjesmu su se slale 3 mjeseca na Otvoreni radio putem pošte a premijerno su predstavljane širokom slušateljstvu u emisiji Spacetime.

Na portalu deejay.hr stvari su se mogle dodatno preslušavati. Projekat se realizirao u ljetu 2004. godine kada je dvostruki CD službeno izdan pod etiketom Dancing Beara.

Nešto kasnije, u proljeće 2005. pokrenuta je Dj Akademija kao i Deejay Televizija (2007.).

1907340_930989466919054_1183803805447713676_n (1)

IMG_2538

Ekskluzivno u 2 dijela poslušajte Emisiju Spacetime koja se emitirala u programu Otvorenog radija 31.01.2004. i gdje su se predstavljaje pjesme za kompilaciju.

”SPACETIME” emisija Live (Otvoreni radio)

 

 

SPACETIME CD 1

1. OVERLOOP – SUNRISE

2. GRUMF – ICH BIN EIN BERLINER

3. JAKIR BROSS PROJECT – REFLECTOR 1

4. KORMAN – NO NAME

5.ANALGETIC – MY HOUSE

6. CODAR – FABER

7. DIRTY 4 MATT – MICRO 11

8. HRVOJE PROTULIPAC – SPACETIME

9. DJ ROBY – I CANT FEEL NO BETTER

10. AMAI – LAST DAWN

11. FUNPHREAK – JUST ANOTHER HOUSE

12. MOOK – MANIC NIRVANA

13. POKI – TEMPTATION

 

Cover spacetime 07

SPACETIME CD 2

1. ARCFUSION – PLEASENT EXPIRIENCE

2. MARTINA VS.ROSSO – BIZZARE LOVE

3. NIKOLA T – THIS WAY

4. MARYIO HRSTE – WHATAPHUNK

5. OVERLOOP – JUNGLE

6. TOXIC – BEAT THE MAN

7. DIRTY 4 MATT – MICRO 5

8. IN NASCOR – SHORESIDE

9. DJ RENE – VONO

10. INAF – SCROOL BEATS

11. COSMICALL – MUSICAL HEART

12. JAM PROJECT – UNBELIVEABLE

13. FUTURE SOUND OF GUNJA – WHATEWER

 

 

IMG_2539

spacetime cd cover 03

Recenzija kompilacije na www.muzika.hr
13.7.2004.

Kupujmo hrvatsko!
Velik broj projekata ove vrste je kod nas pokrenut, no mali broj ih je realiziran. CD kompilacije, časopisi, bookleti, partiji… sve je bilo pokrenuto ili najavljeno, pa se u zadnji čas otkaže zbog ovih ili onih razloga. Ali tako nije samo na elektronskoj sceni. Slično se događalo u svim našim sub-kulturnim pokretima i već smo navikli na to da se nešto najavi i otkaže. Tako sam i ja očekivao da će biti i s ovom kompilacijom, ali na našu sreću sam se prevario. “Spacetime” je ugledao svjetlo dana!

Ovaj projekt je pokrenut krajem 2003., na adresu Otvorenog radija stizale su pjesme i u 2004.-oj evo rezultata: 26 pjesama na 2 CD-a koje su napisali hrvatski autori variraju, kako stilom tako i kvalitetom. Neke stvari su zbilja izvrsno napravljene kao što je najavljeni singl Overloopa “Sunrise” ili Maryo Hrste “Whataphunk”, dok drugi pomalo kaskaju kvalitetom za navedenima, npr. stvari kao što su Codar “Faber”.

Stilovi predstavljeni na CD-ovima su techno, house i trance, ali i podvrste tih glazbenih pravaca, tako da tu imamo i minimal techna, funky techna, techousea…. Ljudi koji su radili na selekciji pjesama su obavili izvrstan posao, redoslijed pjesama je odlično složen, tj. nema prevelike razlike u bpmovima, tako da postoji nekakav flow između pjesama. Produkcijski pjesme kvalitetom variraju, ali ovdje bi izdvojio 3 stvari koje su me posebno zaintrigirale to su već spomenute “Sunrise”, “Whataphunk” i Grumf “Ich Bin Ein Berliner” (Shout-out Grumfu, way to go buddy!).

Posebno mi je drago vidjeti da se realizirao projekt ove vrste, jer je zbilja jedan od rijetkih u moru najavljenih i možda jedini naš projekt koji je pružio šansu našim mladim i neafirmiranim glazbenicima da pokažu što znaju i mogu. Nadam se samo da je ovo prvi u nizu ovakvih projekata i da ću negdje na nekom partiju kod nas čuti nekog tko vrti neku od stvari s ove kompilacije, jer smatram da kvalitetom se mogu bez problema nositi s inozemnim producentima te da će ih netko prepoznati i možda pružiti priliku da naprave nešto više.

Inače, cijena ovog dvostrukog CD-a je više nego pristupačna, 99kn, stoga ukoliko ste fan elektronske glazbe, mislim da vam se zbilja isplati uložiti te novce u ovaj CD i podržati ovu kompilaciju kojoj treba pomoć da bi nastavila s ovim radom. Keep On Dancing!

Muzika.hr

Slušaj Radio Deejay!

QRCode