Hoće li se održati Ultra Europe i Tomorrowland?

26.03.2020.

Belgijski festival Tomorrowland i dalje je u jeku priprema za ljetno izdanje. 

Nakon globalne pandemije Coronavirusa, koja je prisilila Tomorrowland da otkaže zimsko izdanje festivala, zajedno s drugim ogromnim događajima poput Ultra Abu Dhabi & Miamija, kao i Snowbombingom, organizatori uvjeravaju fanove da festival namjeravaju održati.

”Nesumnjivo je da su dobrobit, zdravlje i sigurnost ljudi, naših partnera, umjetnika i našeg tima glavni prioritet. Tijekom tih priprema pomno pratimo vladine upute. Iskreno se nadamo da ćemo ovog ljeta uspjeti sve organizirati” – istiću u organizaciji.

Izdanje festivala 2020., koji je ove godine rasprodan za manje od pet minuta, trebao bi se održati od 17. do 19. i  od 24. do 26. srpnja.

Slićno je i sa Ultra Europe festivalom u Splitu. Ništa se još službeno ne otkazuje, iako vrijeme brzo curi. 

U službenim objavama nema naznaka odgode, štoviše, u tijeku i natječaj za odabir maldih hrvatskih dj-eva od kojih će neki dobiit priliku nastupiti na jendom od florova.

Ipak, nadu ostavlja uhodan tim koji je prošle godine bio u slićnoj situaciji kada su u rekordnom roku uspjeli sa Poljuda premjestiti Ultra festival na stadion Park Mladeži i uspješno odradili 7. po redu izdanje.

Nakon otkazivanja gotovo svih sportskih velikih natjecanja kao što je Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre, eventualno održavanje ovakvih festivala bio snažan poticaj za kulturu i glazbu općenito.

Autor: Josip Ćurković

QRCode