Dj-i dobili svoj stream servis

14.05.2019.
Berlinska kompanija Beatport s današnjim danom krenula je u utrku sa ostalim streaming servisima kao što su Spotify i Deezer.

No za razliku od navedenih Beatport se fokusira na korisnike koji su zahtjevniji tj. na sve one koji trebaju posebne vrste pjesama kao što su remixevi, club mixevi itd. koje u većini Deezer i Spotify ne nude u svojoj ponudi. Beatport Link naziv je novog servisa koji je integrirano software riješenje sa Pioneer Dj WeDJ aplikacijom.

Iphone i Ipad korisnici su već dobili u toku današnjeg dana update na svojim aplikacijama dok se kod Android korisnika isto očekuje u sljedećim danima. Jednostavno objašnjenje bi bilo. Imaš weDj aplikaciju, pretplati se na BeatportLink danas za nekih 100 kn mjesečno i možeš koristiti u svojoj aplikaciji sve pjesme u Beatport katalogu.

Kvaliteta je za sad nepoznata, isto tako za sada nije moguće pjesme pospremiti u cacheu, nego je internet veza stalno potrebna da bi se mixalo sa pjesmama koje želiš. Uređaji koji podržavaju trenutno aplikaciju na mobilnim uređajima kao i servis BeatportLink su WeGo 3, WeGo4 i novo predstavljeni Pioneer kontroler DDJ-200.

Pošto je ovo beta verzija, u punoj verziji očekuje se integracija sa Rekordbox softwareom na način da se određena playlista pjesama može skinuti na Rekordbox i tako pohraniti tj prenijeti putem usb-a na XDJ i Nexus 2 sisteme bez laptopa tj. koristiti se na gažama u tvz. offline modu.

Kako će na sve odgovoriti Zamp to još trebamo tek vidjeti. Jer korištenjem navedenog servisa, pjesma fizički nije pohranjena na našem uređaju niti na njemu nema ostalih pjesama koje želimo pustiti ili onih koje smo pustili.

QRCode