DJ Akademija

Vijesti iz akademije

Predavači

Na slici: Josip Ćurković, Damir Ludvig, Slavin Balen, Tomislav Sviben, Ivan Pavlinić i Matija Lovrec.

DAMIR LUDVIG

Ludvig je jedan od umjetnika čija je kvaliteta potvrđena uvrštenjem na najpoznatiju svjetsku kompilaciju ambijentalne glazbe “Cafe del Mar”. Damir je jedini hrvatski DJ koji nastupa u elitnim svjetskim klubovima kao što su Roxy (New York), Plussoda (Atena) i Lust (Tokijo), a dva put je nastupio i na najvećem svjetskom festivalu Love Parade (Berlin), gdje je svirao pred više od 500. 000 okupljenih. Rezident i jedan od osnivača projekta Astralis. Radijski urednik i novinar ( Plavi radio ). Ludvig u suradnji s Goranom Štetićem (Stelar), stoji iza tri studijska albuma suvremene plesne glazbe koji su objavljeni na Tajvanu, u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

ludvig

SLAVIN BALEN

Legendarni hrvatski Dj-a, glazbeni urednik, voditelj i vrhunski poznavatelj glazbe. Prvi je u hrvatsku doveo čuveni DMC a isto tako je bio pionir u organizaciji hip hop partyja. Uz njega su odrastale generacije dj-a slušajući ga u disco klubovima i na radio postajama. Glazbeni urednik Radija 101 od prvih dana (ljeto 1984). Od proljeća 1983. do 1991. bio je i glazbeni urednik Radija Velika Gorica a jedno kratko vrijeme i Radio Sljemena sa DJ Hamedom Bangourom. Zajedno su surađivali i na tadašnjoj TV Z3 (DJ IS SO HOT). Radio je na organizaciji mega koncerata za velikane poput Davida Bowiea, Stinga, Roling stones, Simply Red itd. Na RVG-u je imao jednu od prvih disco emisija u Jugoslaviji (DONA MUZIČKI VLAK). Na Radiju 101  autor je  3000 emisija od kojih navodimo neke: Electro-Funk Premijera (Prva hip-hop emisija u Jugoslaviji), Afro emisija, Rapattack, Rock antologija, Acid House itd. Bio je mentor i glazbeni suradnik za neke eminentne hrvatske pop izvođače kao npr. Electro Team (E.T.), TBF, Elemental, Edo Maajka, Bolesna braća, DJ Frx, DJ Filip Ivelja itd. Kao DJ radio je radio u tridesetak klubova u Zagrebu (Saloon, Karaka, Big-Ben, Kulušić, Teatar ITD, Amazona…). Okušao  se i kao glazbenik te imao soul-funk grupu ”Tango” tijekom 80-tih. Bio je voditelj hrvatske sekcije pri poznatom internacionalnom udruženju disc-jockey-a Disco Mix Club iz Londona u razdoblju od 1987 do 1992. Zadnjih nekoliko godina uređuje glazbeni program radija 101. Posjeduje jednu od najvećih i najopzežnijih glazbenih fonoteka na ovim prostorima.

slavin-balen

 IVAN PAVLINIĆ – D. J. HOT J 

Radijski je voditelj i DJ u Zg eteru sa stazom više od 20 godina. Preferira electro house. Trenutno je urednik i voditelj jedne od najslusanijih radijskih emisija tog tipa “DJ TIME” (90. 3 & 101.8 FM Subotom od 00.00-04.00) gdje promovira najnovije plesne i klubske hitove, a kao DJ je freelancer. Krajem 2007 potpisuje ugovor sa njemackim labelom KOM i izdaje svoj singl u 2008, a trenutno radi na cak 3 nova glazbena projekta. Stalni je predavač Dj Akademije od prvoga dana.

hotjay

MATIJA LOVREC

Preko 30 godina dj iskustva. Radio je na mnogim zagrebačkim radio postajama ( Radio 101 , Cibona , Obiteljski radio ). Sedam godina je držao rezidenciju srijedom u klubu Aquarius puštajući soul i funky hitove. Bio je Dugogodišnji voditelj, spiker i urednik na HTV-u uz brojne emisije poput Učilice, Mir i Dobro , Vijesti itd. Trenutno je jedan od najtraženijih vokala koji se koriste u mnogim reklamnim radio i TV spotovima. Voditelj je i urednik dugovječne emisje ”Auto magazin”.

lovrec

TOMISLAV SVIBEN

Dj i veliki glazbeni fun dobrog zvuka , profinjene tehnike, viyla i audio opreme koji se posljednjih 15-ak godina sasvim posvetio glazbi. Bio je polaznik 8. generacije Dj Akademije gdje je došao upotpuniti svoje glazbena iskustva. Jedan je od glavnih predavača zaduženih za praktičnih rad s polaznicima, servisiranje Dj opreme kao i kompletne organizacije rada na Akademiji.

sviben

JOSIP ĆURKOVIĆ # JAY-C

Utemeljitelj i vlasnik Dj Akademije. Profesionalni dj od 1993. g. a već 1994. osniva piratsku radio postaju u Zagrebu “Radio Deejay”. 10 godina je bio radijski urednik i voditelj sa jednom od najslušanijih emisija elektronske glazbe ”Spacetime” ( Otvoreni radio, Radio Martin ). 4 godine vodio emisiju ”Dance up” na Zagrebačkom radiju. Sredinom 2000. g. osniva i pokreće portal radiodeejay.hr u sklopu kojeg nastaje i prvi hrvatski internet radio RADIO DEEJAY te izdavačka kuća Overloop records. U karijeri bilježi preko 150 velikih partyja sa poznatim zvijezdama poput Marco Bailey, Umek, Valentino Kanzyani , od kojih valja izdvojiti MTV Valkana beach. Pokretač je i prve hrvatske internet televizije – Deejay TV.

jay-c