DJ Akademija

Vijesti iz akademije

Predavači

Na slici: Josip Ćurković, Damir Ludvig, Slavin Balen, Tomislav Sviben, Ivan Pavlinić i Matija Lovrec.

Prijavi se!

DAMIR LUDVIG

Ludvig je jedan od umjetnika čija je kvaliteta potvrđena uvrštenjem na najpoznatiju svjetsku kompilaciju ambijentalne glazbe “Cafe del Mar”. Damir je jedini hrvatski DJ koji nastupa u elitnim svjetskim klubovima kao što su Roxy (New York), Plussoda (Atena) i Lust (Tokijo), a dva put je nastupio i na najvećem svjetskom festivalu Love Parade (Berlin), gdje je svirao pred više od 500. 000 okupljenih. Rezident i jedan od osnivača projekta Astralis. Radijski urednik i novinar ( Plavi radio ). Ludvig u suradnji s Goranom Štetićem (Stelar), stoji iza tri studijska albuma suvremene plesne glazbe koji su objavljeni na Tajvanu, u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

ludvig

SLAVIN BALEN

Legendarni hrvatski Dj-a, glazbeni urednik, voditelj i vrhunski poznavatelj glazbe. Prvi je u hrvatsku doveo čuveni DMC a isto tako je bio pionir u organizaciji hip hop partyja. Uz njega su odrastale generacije dj-a slušajući ga u disco klubovima i na radio postajama. Glazbeni urednik Radija 101 od prvih dana (ljeto 1984). Od proljeća 1983. do 1991. bio je i glazbeni urednik Radija Velika Gorica a jedno kratko vrijeme i Radio Sljemena sa DJ Hamedom Bangourom. Zajedno su surađivali i na tadašnjoj TV Z3 (DJ IS SO HOT). Radio je na organizaciji mega koncerata za velikane poput Davida Bowiea, Stinga, Roling stones, Simply Red itd. Na RVG-u je imao jednu od prvih disco emisija u Jugoslaviji (DONA MUZIČKI VLAK). Na Radiju 101  autor je  3000 emisija od kojih navodimo neke: Electro-Funk Premijera (Prva hip-hop emisija u Jugoslaviji), Afro emisija, Rapattack, Rock antologija, Acid House itd. Bio je mentor i glazbeni suradnik za neke eminentne hrvatske pop izvođače kao npr. Electro Team (E.T.), TBF, Elemental, Edo Maajka, Bolesna braća, DJ Frx, DJ Filip Ivelja itd. Kao DJ radio je radio u tridesetak klubova u Zagrebu (Saloon, Karaka, Big-Ben, Kulušić, Teatar ITD, Amazona…). Okušao  se i kao glazbenik te imao soul-funk grupu ”Tango” tijekom 80-tih. Bio je voditelj hrvatske sekcije pri poznatom internacionalnom udruženju disc-jockey-a Disco Mix Club iz Londona u razdoblju od 1987 do 1992. Zadnjih nekoliko godina uređuje glazbeni program radija 101. Posjeduje jednu od najvećih i najopzežnijih glazbenih fonoteka na ovim prostorima.

slavin-balen

 IVAN PAVLINIĆ – D. J. HOT J 

Radijski je voditelj i DJ u Zg eteru sa stazom više od 20 godina. Preferira electro house. Trenutno je urednik i voditelj jedne od najslusanijih radijskih emisija tog tipa “DJ TIME” (90. 3 & 101.8 FM Subotom od 00.00-04.00) gdje promovira najnovije plesne i klubske hitove, a kao DJ je freelancer. Krajem 2007 potpisuje ugovor sa njemackim labelom KOM i izdaje svoj singl u 2008, a trenutno radi na cak 3 nova glazbena projekta. Stalni je predavač Dj Akademije od prvoga dana.

hotjay

MATIJA LOVREC

Preko 30 godina dj iskustva. Radio je na mnogim zagrebačkim radio postajama ( Radio 101 , Cibona , Obiteljski radio ). Sedam godina je držao rezidenciju srijedom u klubu Aquarius puštajući soul i funky hitove. Bio je Dugogodišnji voditelj, spiker i urednik na HTV-u uz brojne emisije poput Učilice, Mir i Dobro , Vijesti itd. Trenutno je jedan od najtraženijih vokala koji se koriste u mnogim reklamnim radio i TV spotovima. Voditelj je i urednik dugovječne emisje ”Auto magazin”.

lovrec

TOMISLAV SVIBEN

Dj i veliki glazbeni fun dobrog zvuka , profinjene tehnike, viyla i audio opreme koji se posljednjih 15-ak godina sasvim posvetio glazbi. Bio je polaznik 8. generacije Dj Akademije gdje je došao upotpuniti svoje glazbena iskustva. Jedan je od glavnih predavača zaduženih za praktičnih rad s polaznicima, servisiranje Dj opreme kao i kompletne organizacije rada na Akademiji.

sviben

JOSIP ĆURKOVIĆ # JAY-C

Utemeljitelj i vlasnik Dj Akademije. Profesionalni dj od 1993. g. a već 1994. osniva piratsku radio postaju u Zagrebu “Radio Deejay”. 10 godina je bio radijski urednik i voditelj sa jednom od najslušanijih emisija elektronske glazbe ”Spacetime” ( Otvoreni radio, Radio Martin ). 4 godine vodio emisiju ”Dance up” na Zagrebačkom radiju. Sredinom 2000. g. osniva i pokreće portal radiodeejay.hr u sklopu kojeg nastaje i prvi hrvatski internet radio RADIO DEEJAY te izdavačka kuća Overloop records. U karijeri bilježi preko 150 velikih partyja sa poznatim zvijezdama poput Marco Bailey, Umek, Valentino Kanzyani , od kojih valja izdvojiti MTV Valkana beach. Pokretač je i prve hrvatske internet televizije – Deejay TV.

jay-c