Dr. Dre prelazi u Apple: dobio 3 milijarde dolara

01.06.2014.
Osnivači tvrtke Beats Jimmy Iovine i Dr. Dre pridružit će se Appleu

Nakon što su se nedavno pojavile glasine, Apple je i službeno potvrdio da će kupiti proizvođača poznatih slušalica i streaming glazbeni servis Beats Electronics za 3 milijarde američkih dolara, javlja Rolling Stone.  U Appleu za početak obećavaju da će Beatsove hardverske brendove ostaviti na životu, a osnivači tvrtke Jimmy Iovine i Dr. Dre pridružit će se Appleu, no njihova buduća uloga zasad ostaje nepoznata.

Apple se odlučio na ovaj potez jer, kako je rekao direktor Tim Cook, Beats već ima izgrađen biznis s kojim se mogu raditi čuda. Prema prvim informacijama, očekuje se da će preuzimanje biti okončano krajem rujna.

– Glazba je važan dio naših života i ima iznimno bitnu ulogu u srcima svih nas u Appleu, To je razlog zašto nastavljamo investirati u glazbu i zašto okupljamo stručnjake, da bi i dalje mogli proizvoditi inovativne glazbene proizvode i servise – rekao je Cook.

– Oduvijek sam u svom srcu znao da Beats pripada Appleu. Kada smo osnivali tvrtku vodili smo se Appleovom sposobnošću da poveže kulturu i tehnologiju. Appleova predanost glazbi, publici, umjetnicima i glazbenoj industriji je nešto posebno –  rekao je Iovine.

QRCode