Denon je olakšao streaming DJ-evima

04.02.2021.
Broadcast mode omogućuje glavnom mix izlazu da šalje zvuk kanala 1 i 2, preko USB-a, što je preduvjet za korištenje mnogih streaming platformi.

Slušaj Radio Deejay!

Tvrtka Denon DJ je objavila novo firmware ažuriranje za njihove X1800 PRIMEX1850 PRIME miksete, pružajući brojne popravke i nadogradnije te jednu glavnu značajku koja je olakšala prijenose uživo – Broadcast mode.

Broadcast mode omogućuje glavnom mix izlazu (outputu) da stream zvuk kanala 1 i 2, preko USB-a, što je preduvjet za korištenje mnogih streaming platformi, kao recimo najpopularnije OBS.

Za izvođače koji streamaju već otprije ili su počeli tijekom pandemije, Broadcast mode je odlična nadogradnja koja proces čini mnogo lakšim. Opcija je dostupna i na odabranim Pioneer miksetama, uključujući DJM-900NXS2, DJM-750, DJM-450 i DJM-250. Nadajmo se da će sve više proizvođača prihvaćati ovaj koristan alat.

Ažuriranje donosi također nekoliko ispravaka bugova: problem sa Sweep efektom, koji nije prestajao raditi dok je kontrola bila centrirana, zatim promjena EQ tipa je stvarala zvučno pucketanje, problemi s kombiniranjem efekata itd. Promjenili su i naziv “Trans BPM” efekta u “Auto Gate”, iako funkcionalnost ostaje ista.

 

QRCode