Electronic SOUL ► Sisak

02.02.2017.

04-03-2017 Electronic SOUL w/ Fabian Jakopetz / EGGY / Elaps /#KristijanKozlowsky @ Klub mladih Skwhat (Sisak, Croatia)
*********************************************************************
Dragi naši elektroničke duše, predstavljamo Vam novi klubski program u Sisku pod imenom Electronic SOUL koji se odrzava diljem lijepe naše. U Sisak Vam ovom prilikom dovodimo neke od najpoznatijih Dj-a i producenata u RH. Više od njihovih imena govore samo izdavačke kuće za koje izdaju . Dobro pripremite svoje plesne cipelice jer na vidiku je opaka zabava.
**********************************************************************
Duše mogu biti svakojake, pripadati raznim klanovima, klanjati se kome god želiš, pustiti u krug sebe same sve i svašta, voljeti neobjašnjivo, vezati se za stvari…Tebe ne čini tvoje tijelo, to nije ono što fali nekome kada ti kaže kako mu nedostaješ, fali mu duša. No pokoji puta, na kraju tjedna, zbog svega što se od tebe zahtjeva ukližeš s pokojom masnicom na njoj.Kako se neka iskustva i ljubavi poklapaju i na temelju preklapanja ovih emocionalnih oblaka tražiš istomišljenike u svijetu.Cure i dečki svoje elektronikom natopljene duše raspakiravaju pred floorom u klubu koji slavi život i njegovu jednokratnost. Bez ikakve iluzije drugih razina postojanja i potpunim povjerenjem u ovo materijalnu egzistenciju. Duše su ono efemerno, a čvrsto, koje stoji u središtu bura i uragana. One su ono što ostaje kada oduzmeš sve ostalo i podvučeš crtu. Nemaju središte, dislocirane su i ostavljaš njihove tragove u svemu i svakome koga dodirneš i s čime ti se prekriži put, i što te je više razlomljenog uokolo sebe paradoksalno postaješ potpuniji kroz veze s ostalim dušama.
***********************************************************************

★★★★★★★★ ELECTRONIC SOUL★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★★★LINE UP ★★★★★★★★★★★★

► FABIAN JAKOPETZ (Zagreb, Croatia)
https://www.facebook.com/fjakopetz/?fref=ts
Yin Yang, Sony Music Entertainment, Whartone, Neptuun City, Baroque, Decide Music Concept, Funk ‘n Deep, Dub Records, Family Grooves, No Logik, Bonzai, No Smoking, Punch Undergroun, Electronic Soul, G2
► EGGY (Zadar, Croatia)
https://www.facebook.com/EggyZadar/?fref=ts
Decoded Records, Klinik Room Recordings, Electronic Soul, Transition
► ELAPS (Glina, Croatia)
https://www.facebook.com/djelaps/
Guilhotina Records,Disturbulence Records, KOT Records, AK Recordings, CP Series, Electronic Soul
► KRISTIJAN KOZLOWSKY (Petrinja, Croatia)
https://www.facebook.com/cho.ky.927?fref=ts
DJ Academy
*********************************************************************

Fabian Jakopetz (Zagreb)
Na Techno sceni dominira gotovo 15 godina i na istoj uveseljava već nekoliko rasplesanih generacija. Kako je uvijek željan za napretkom, tako je trenutno najviše fokusiran na internacionalnoj predaji svoje esencijalne glazbene produkcije koju stvara godinama u vlastitom studiu te izdaje na nekim od kultnih izdavačkih kuća poput:

Yin Yang Records, Funk ‘n Deep Records, Sony Music Entertainment, Bonzai Records, ZYX Music, Baroque Records, Decide Music Concept, te mnogim drugim.

Njegova karizma i pojava ostavlja dojam istinske ljubavi i strasti te vidljivo iskrene emocije koje plasira putem glazbe. Osjeća čvrstu povezanost, predanost i pripadnost subkulturi u koju je uložio više od pola života. Njegov talent i produkciju su prepoznala i poznata svjetska imena s kojima je surađivao, što ga stavlja u poziciju jednog od rijetkih hrvatskih umjetnika koji su imali priliku surađivati sa ozbiljnim “facama” od kojih su neki dobili ili bili nominirani za “Grammy”. Elita o kojoj govorimo su:

Još kao dijete svirao je gitaru u raznim bendovima, ali svoj put nije pronašao u izražavanju živim instrumentima. S obzirom na to da je cijeli život uz starijeg brata bio pod utjecajem elektronske glazbe, već kao maloljetnik je započeo glazbenu DJ karijeru pod imenom DJ Dechko i praktički preko noći postigao uspjeh na lokalnoj sceni elektronske glazbe. U to vrijeme nastupao je na svim važnijim projektima i programima u Hrvatskoj kao što su:
Future Sound of Zagreb, F-Scope, Astralis, Direct Drive, te klubovima kao što su: The Best, Boogaloo Club, Sokol Club, Aquarius, Aurora, Fort Bourguignon, Oxygene, Fun Academy – La Noche, te mnogim drugim.

Ti nastupi su mu omogućili masivnu eksponiranost i trajnu povezanost s publikom te nakupljanje sada velikog iskustva koje je kroz godine isprofilirao u svojevrsni floor-feeling koji koristi kako bi uvijek zadovoljio mase rasplesanih i nasmijanih ravera na plesnom podiju. Stilovi koje dinamično svira su fuzija Techno, Techouse, House, Progressive i Minimal glazbe, iako u kreativnom žaru zna iznenaditi i s koječim drugim van “zacrtanih linija žanra”.

Paralelno s DJ karijerom počeo se baviti i produkcijom elektronske glazbe, pa je kroz godine rada stekao glazbeno samopouzdanje koje je 2009. urodilo prvim glazbenim izdanjem u suradnji s Damirom Pushkarom zalegendarni Bonzai Records. S tim izdanjem probio je led svoje karijere koja je od tad u apsolutnoj uzlaznoj putanji, pa su uskoro uslijedila nova izdanja za velike i poznate svjetske izdavačke kuće kao što su:
Baroque Records, No Logik Records, Sony Music Entertainment, Whartone Records, Yin Yang Records, Neptuun City, Le bien et le mal, ZYX Music, Sound of Acapulco, Hamburg Aufnahmen, Punch Underground te mnoge druge. Osim nabrojani, osnivač je i suvlasnik hrvatske izdavačke kuće “Dub Records” koju vodi s kolegom Dub Way-em.

Važno je napomenuti da je jedan od rijetkih Hrvata koji je imao priliku surađivati u produkciji s toliko velikana svjetske elektronske glazbe od kojih su neki i nominirani za grammyja, a to su: Tiesto, Spartaque, Oliver Moldan, Jerry Ropero, Eddie Amador, The Flash Brothers, Andrea Roma, Pierre Deutschmann, AnGy KoRe, Daniele Petronelli, Airwave, te mnogim drugim.

Brojna glazbena izdanja otvorila su mu vrata na internacionalnom planu pa je počeo nastupati i van Hrvatske (Njemačka, Italija, Nizozemska, Francuska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina). Osim što je aktivan DJ i producent, Fabian Jakopetz je i uspješan organizator evenata elektronske glazbe, koje organizira sada već cijelu jednu dekadu.
Od uvijek je od volje za širenjem informacija, razmjenom mišljenja, pomaganjem mladih i perspektivnih producenata i DJ-a, pa je tako svoj cijeli rad zaokružio radijskom emisijom “House Tuner” koja se emitirala na radio frekvenciji i internet streamu.
————————–——————

LABELS:

YIN YANG RECORDS – England (Pedro Delgardo)DECIDE MUSIC CONCEPT – Italy (Daniele Petronelli)
NO-LOGIK RECORDS – Italy (Daniele Petronelli)
SONY MUSIC ENTERTAINMENT – America (America)
FUNK ‘N DEEP RECORDS – USA (Durtysoxxx)
BUTANE RECORDS – France (Matt Minimal)
SOUND OF ACAPULCO – Czech Republic (DJ Lucca)
CITRUSONIC RECORDINGS – USA (Eddie Amador)
NEPTUUN CITY (Bryan Cox a.k.a. PHNTM)
WHARTONE RECORDS – UK (Sonny Wharton)
RENESANZ RECORDS – Bulgaria (Balthazar & JackRock)
PUNCH UNDERGROUND – Brazil (Glitter)
TAUTEN – Serbia (TKNO)
BONZAI RECORDS – Belgium (Fly, Marnik, Airwave, Yves Deruyter)
NO SMOKING RECORDINGS – Turkey / Greece (DJ Tarkan & V-Sag)
AUDIOELITE – Italy / England (Fabrizio Pettorelli & NHB)
HAMBURG AUFNAHMEN – Hong Kong (Ricky Stone)
DESPERADOZ RECORDS – Germany (Mario De Bellis)
NEW ERA RECORDINGS – United Kingdon (Tony Thomas)
BALKAN CONNECTION – Argentina (Nicholas Van Orton)
KASETA MUSIC – BiH (Sinisa Lukic)
MIAMI SESSIONS (Re Dupre & Rod B.)
FUTUREAUDIO – Germany (Christian Quast )
BAROQUE RECORDS – United Kingdom (Keith McDonnell)
ZYX MUSIC – Germany (Christa Mikulski)
LE BIEN ET LE MAL – Germany (Music Mail Tonträger GmbH)
RECOVERY HOUSE – Germany (www.housesession-recovery.com)
RECOVERY TECH – Germany (www.housesession-recovery.com)
————————–——————

RELEASES:

http://www.beatport.com/artist/fabian-jakopetz/118750/releases?perPage=150
————————–——————

PLAYED and SUPPORTED BY:
Dr. Motte, Daniel Portman, Sonny Wharton, Phunk Investigation, Robert Armani, David Vendetta, Bryan Kearney, Lemon8, Graham Gold, Oliver Lang, Gabriel Le Mar, Daniele Petronelli, Giorgio Rusconi, Tarkan, Airwave and many more…
————————–——————

PLAYED with:

Kevin Saunderson, Rush, Westbam, Oxia, Tomcraft, Silicone Soul, Hertz, Valentino Kanzyani, La Di Da, Dejan Milicevic, Chris Liberator, Hollen, Chris Liebing, Viper XXL, D.A.V.E. the Drummer, Gadjo, Matt M. Maddox, Frank Kvitta, Felix Krocher, Electrixx, Eric Sneo and many more…
————————–——————

INFO:
http://www.facebook.com/fjakopetz
http://www.soundcloud.com/fabian-jakopetz
http://www.twitter.com/fabianjakopetz
————————–——–
******************************************************************
►► EGGY (Zadar)
Marko Jurić aka EGGY
Decoded Records / Decoded Mini Records / Klinik Room Recordings
Vec kroz djetinjstvo shvaca da je glazba kljuc za njegovu srecu, posebno elektronska.
S 16 godina kupuje prvi par player-a te nakon par mjeseci odlucuje profesionalno stupiti na elektronsku scenu. Uvijek je posebno uzivao u techno ritmovima, cak se jedno kratko razdoblje bazirao na hardgroove techno.
Nazalost povodom spleta okolnosti na zadarskoj sceni u to vrijeme nepreostaje mu nista nego se okusati u dosta laganijoj i komercijalnoj glazbi, odradjivajuci svoje prve klubske gaze.
Na ljeto 2006. godine postaje resident kluba Saturnus koji je proglasen trecim najvecim klubom u Europi kroz devedeste. Vrteci iskljucivo house, odradjuje gaze po svim zadarskim klubovima te lokalima koji su bazirani na taj stil. Ali po ocekivanom, to nije moglo dugo trajati.
Nakon kratkog vremena inspiriran artistima kao sto su Joseph Capriati, Tony Rohr, Ascion, pronalazi se u minimal techno stilu te u potuponsti odbacije house stil.
U suradnji s ostalim zadarskim DJ-ima rade tjedni serijal party-a u klubu Aquinta koji je bio pravo osvjezenje za zadarsku scenu jer su u to vrijeme zabave takvog tipa bile vrlo rijetke.
2008.g. pridruzuje se Fast Forward grupi te takoder postaje resident cluba Skipper u Zadru. Kroz dvije godine rada u tom klubu uvelike doprinosi održavanju elektronske scene u Zadru dovodeći u goste domace i svjetske velikane.
U ljeto, 2009. upoznaje kolegu Edy. C-a iz Sibenika, dj-a, producenta i vlasnika Decoded Records etikete te zapocinju odličnu suradnju. Rade takodjer tjedni serijal party-a pod nazivom Ultimate Clubbing u kojem po prvi put u te krajeve dovode značajna imena.
Pred kraj 2009. u potpunosti pronalazi i definira novi stil. Odbacuje minimalsticki stil techna te prelazi na dosta tvrdi odnosno industrijski stil, inspiriran novim artistima kao sto su Brian Sanhaji, Speedy J, Oscar Mulero, Edit Select, Cleric, Audio Injection, Gary Beck, Chris Liebing.
Polako se okusava u vlastitoj produkciji no radi slijeda okolnosti nazalost neposvecuje potrebnu paznju te pauzira s tim dijelom rada.
Priduzuje se Decoded Records timu, jednom od uspjesnijih domacih techno labela za koje potpisuju veliki artisti kao Woody Macbride, Marko Nastić i Rennie Foster.
Pod Decoded records-om djeluje i pod-label Decoded Mini koji je opredjeljen za ljubitelje mekseg, minimalnijeg zvuka. Oba labela zajedno broje preko 50 vrhunskih izdanja.
Krajem 2013. seli se u Zagreb gdje takodjer uspijeva pronaci kolege koje cijene njegov talentiran rad, pocevsi od Lukras-a iz jako poznate zagrebacke organizacije Technology koja je u dosta kratko vrijeme osvjezila zagrebacku scenu kvalitetnim techno-m, dovodivsi svjetske velikane poput Cleric-a, Perc-a, Ritzi Lee-a, Billy Nasty-a itd.
Gostuje u cijenjenim zagrebackim klubovima kao sto su Daas Haus, Boogaloo, Depo, Gjuro2 , Taboo, Aquarius..
Takodjer odradjuje gaze i na znacajnim hrvatskim festivalima. Bio je gost u klubu Hemingway na warm-up-u prvog Ultra Europe Festivala. Na ljeto 2014. otvarao je after u klubu Jungla takodjer u Splitu nakon Bacvice Beach Festival-a odmah nakon sto je veliki Dave Clarke zavrsio svoj set, te je 2015. odradio warm up za Christian Smith-a i Pig and Dan-a na zadarskom VivaRiva Festivalu.
Gostuje na Becksperience serialu party-a odradivsi warm-up za Brian Sanhaji-a i Heiko Laux-a na ljeto 2016.
Kao gost u mnogim klubovima kako u Dalmaciji, Zagrebu tako i u Istri i ostatku Hrvatske radio je s velikanima kao što su Cleric, Brian Sanhaji, Cristian Varela, Heiko Laux, Billy Nasty, Cristian Smith, Pig and Dan, La-Di-Da, Valentino Kanzyani, Tomy Declerque, David Morales, Astral Projection, Marko Nastić, Ian Pooley, Dejan Miličević, Aneuria , Veztax, Ian F, Siniša Tamamović, Mladen Tomić, Speedy, Ivan Komlinović, Miss Sunshine, Goran Emkic, Pero Fullhouse itd.. S nekima i po nekoliko puta.
2014. izbacuje svoj prvi samostali EP za jedan od boljih hrvatskih techno label-a a to je Klinik Room Records pod nazivom Main Asylum EP s 3 trake.
Trenutni cilj mu je u potpunosti se posvetiti produkciji jer zasad broji tek nekoliko izdanja na Decoded Records-u i Klinik Room Records-u .
Danas se dosta cesto negdje moze poslusat njegov 4 deck set, odraden s velikim srcem i ogromnom ljubavi prema glazbi. Plesan i ritmičan a ujedno atmosferican i mračan s dosta niskim frekvencijama. Zasigurno set koji će vas zalijepiti za podij a i izvođač od kojeg cete imati priliku jos mnogo toga čuti.
EGGY – Diskografija
Various Artist Compilation 4 – Edy C. Eggy – Sofa (Decoded Records) – 2010
Five Years of Decoded Records – Edy C. Eggy Sofa (Decoded Records) – 2012
Eggy – Main Asylum EP (Klinik Room Recordings) – 2014
Eggy – Magnetar EP (Klinik Room Recordings) – 2015

https://www.facebook.com/EggyZd
https://pro.beatport.com/artist/eggy/93487
http://www.mixcloud.com/EggyZd2/
https://soundcloud.com/eggy

***********************************************************************
►► Kristijan Kovačević aka #KristijanKozlowsky (Petrinja)
https://soundcloud.com/kristijan-kozlowsky
***********************************************************************
►► Elaps (Glina)
https://soundcloud.com/elaps
https://www.facebook.com/djelaps/
Slaviša Kaurić aka Elaps, Glina
2002. godine pokazuje ozbiljan interes za elektronsku glazbu te počinje obilaziti klubove u Zagrebu i okolici. 2003. godine se prvi put susreće s DJ-ingom od kojeg još uvijek ne odustaje. Nešto kasnije iste godine, u suradnji s bliskim prijateljem (Syncro), počinje s organiziranjem partyja na kojima je ugostio i razna imena iz Hrvatske.

2008. godine se počinje baviti produkcijom koja je uglavnom imala hardgroove techno zvuk, no prvi je materijal ugledao svjetlo dana dvije godine kasnije. Prvo digitalno izdanje na kojem se pojavljuje je „Balkan Arrest EP“ na „Disturbulence Records“ (Srbija).
Njegov potencijal dolazi do izražaja već godinu dana kasnije te ga primjećuje izdavačka kuća „Guilhotina Records“ (Brazil) te ga uzima pod svoje okrilje i tamo se pojavljuje na par kompilacija i izdanja.

2011. dobiva priliku i izlazi njegov prvi samostalni EP pod nazivom „Semper Fi EP“. Iste te 2011. godine Paralelno s Brazilcima surađuje i s drugim izdavačkim kućama kao što su „Keep On Techno“ (Hrvatska), „AK Records“ (Ukrajina) i Carnage Productions (Srbija) na kojima je napravio par svojih stvari i remixeva.

Dok mu se produkcija uglavnom bazirala samo na Technu, glavnina njegovog rada je bila okrenuta nastupima te se kao DJ okušao u raznim stilovima kao što su prvenstveno Techno ali i u nekom manjem omjeru Trance, Goa Psy te u zadnje vrijeme Progressive i Tech-House zvuk koji čine večinu njegovih trenutnih setova. O kojem god se stilu radilo setovi su mu prožeti plesnim i uvijek pozitivnim funky, driving i progresivnim zvukom od početka do kraja.

Osim što je jedan od rijetkih pionira Techno zvuka u rodnom gradu Glini, nastupa i u ostalim krajevima Lijepe Naše poput Karlovca, Siska, Petrinje, Zagreba, Đakova, Rijeke i Makarske. Surađivao je s važnim imenima sa scene, a neka od njih su domaći Matija Marinić, Wyrus, Miche i Mirzinho, Omega Drive, Chris Chambers, Hadji i Alen Milivojević, dok je razna izdanja i kompilacije krasio s inozemnim izvođačima kao što su Malda, Spectral, Peppelino, Christian Peak, Alexey Kotlyar, Diego Herrero, Lia Organa, Goncalo M, Trick-C, George Privatti, Fer BR i mnogi drugi.

QRCode