Windows 10 dobiva veliki redizajn!

12.01.2021.
Microsoft već mjesecima najavljuje veliki redizajn popularnih Windowsa 10, a čini se da neka rješenja polako postaju dostupna u sklopu Insider programa.

Slušaj Radio Deejay!

Microsoft planira promijeniti dizajn Windowsa 10, a počeo je sa radnom trakom, odnosno Taskbarom. Softverski div tvrdi da korisnike Windowsa 10 čekaju poboljšanja i promjene, a sve su potanko objasnili u službenom blogu.

Promjene za Windows 10 trenutno su najavljene za korisnike programa Windows Insider, što znači da se za nadogradnju morate prijaviti na beta testiranje.

Najnoviji dodatak radnoj traci je pun sitnih nadogradnji, uključujući vijesti koje iskaču na traci kao minijaturni feed koji sadrži, citiramo Makeuseof, ‘vaše interese na sličan način kako to rade Android uređaji’. Ako vam je sadržaj u traci nezanimljiv, uvijek joj možete narediti da ne izbacuje slične stvari, što znači da uz pomoć algoritama s vremenom možete stvoriti feedkoji vam je korisniji. Ako ne volite vijesti u radnoj traci, uvijek možete isključiti sve osim vremenske prognoze.

Microsoft također planira promijeniti način na koji u Windowsima 10 radite sa zapremninom. Softver će korisnicima omogućiti da dodaju i miču diskove kroz postavke, a tu će biti i novi alati za optimizaciju.

Izvor: tportal.hr

QRCode