Apple radi na novom sustavu prodaje

28.03.2022.
Novi sustav pretplate za uređaj ne bi bio poput plaćanja cijene uređaja na rate, već bliže sustavu leasinga za automobile.

Kako će izgledati kupovina iPhonea ili iPada u budućnosti? Ako je vjerovati informacijama do kojih je došao Bloomberg, čini se kako bi se stvari mogle prilično promijeniti.

Naime, Apple navodno radi na potpuno novom načinu prodaje svojih najpopularnijih uređaja. Tako bi njihovi korisnici umjesto kupaca postali – pretplatnici.

Ideja i nije toliko neobična ako se zna da je Apple posljednjih godina puno pozornosti posvetio sustavu pretplata. Tako su uvedene pretplate za Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Fitness Plus i Apple Arcade, a moguće ih je i objediniti u Apple One.

Prema tome, uvođenje pretplate za korištenje iPhonea i nije tako nemoguća stvar. Apple nešto slično već ima kroz model AppleCare kojim produljuje jamstvo, a korisnici se mogu odlučiti i za program iPhone Upgrade, koji im omogućuje da plaćaju Apple Care i iPhone 24 mjeseca, ali mogu zamijeniti uređaj za novi nakon 12 mjeseci.

No, novi sustav pretplate za uređaj ne bi bio poput plaćanja cijene uređaja na rate, već bliže sustavu leasinga za automobil. Korisnici bi svakog mjeseca plaćali određeni iznos, a potencijalno bi imali opciju prelaska na novi uređaj kad on bude dostupan.

Postavlja se pitanje kako bi to sve funkcioniralo? Znači li to da bi netko mogao “unajmiti” iPhone ili iPad samo na mjesec dana i onda ga vratiti? I kolika bi onda ta pretplata bila?

U svakom slučaju, čini se kako bi Apple mogao napraviti korak u tome smjeru, a ako dobro osmisle sustav, mogli bi i privući nove korisnike – one kojima je kupovina novog iPhonea preskupa, a željeli bi imati najnoviji model. 

Izvor i prijevod: zimo.dnevnik.hr

QRCode